Θέρμανση & Ψύξη Τοίχου - Οροφής

Το ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης & ψύξης  τοίχου – οροφής είναι πρωτοποριακό και λειτουργικό. Εκμεταλλεύεται τις μεγάλες επιφάνειες του τοίχου και της οροφής   και μεταδίδει τη θέρμανση και ψύξη με ακτινοβολία προσφέροντας:

  • Ιδανικό κλίμα χειμώνα και καλοκαίρι - Φιλικό προς το περιβάλλον
  • Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας - Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου
  • Υψηλή θερμική και ψυκτική απόδοση - Χαμηλή αδράνεια συστήματος
  • Αόρατη άνεση για κάθε εποχή - Υψηλή αισθητική
  • Καλύτερη υγιεινή - Καλύτερη υγεία

Χάρη στο σύστημα αυτό το ανθρώπινο σώμα μπορεί να εξισορροπήσει θερμικά και να απολαύσει την απόλυτη κλιματική άνεση.

 Γιατί να επιλέξω θέρμανση & ψύξη τοίχου-οροφής

Tο σύστημα θέρμανσης & ψύξης με ακτινοβολούσες επιφάνειες σε τοίχους και οροφές είναι πρωτοποριακό και προσαρμόσιμο και προσφέρει ιδανικές συνθήκες κλιματικής άνεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η μετάδοση της θέρμανσης και ψύξης σε ελάχιστο χρόνο (μικρή αδράνεια), το καθιστά ιδανικό για εφαρμογή σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Επίσης, καλύπτεται πλήρως πίσω από την τελική επιφάνεια των τοίχων και της οροφής, οπότε μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλο το διαθέσιμο χώρο, ενώ αναβαθμίζεται η αισθητική του χώρου. Η θέρμανση & ψύξη τοίχου-οροφής είναι άνεση. Η ομοιόμορφη κατανομή θέρμανσης και ψύξης που εκπέμπεται από τους τοίχους και την οροφή με ακτινοβολία, εγγυάται μια ομοιογενή κατανομή της εσωτερικής θερμοκρασίας, χωρίς την παρουσία των ενοχλητικών κρύων αερίων ρευμάτων. Επιπλέον,είναι ένα σύστημα χαμηλής θερμοκρασίας, με το οποίο εξοικονομούνται λειτουργικά έξοδα, ενώ παράλληλα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα θέρμανσης & ψύξης είναι υγιεινό, επειδή δεν επιτρέπει τη μεταφορά σκόνης  και ακάραιων λόγω της απουσίας ρευμάτων αέρα.

 Η ιδανική λύση για την ανακαίνηση

Το σύστημα θέρμανσης & ψύξης τοίχου και οροφής  στοχεύει αποτελεσματικά στις νέες κατασκευές και ανακαινήσεις παρουσιάζοντας μια εργονομική πρόταση με πλάκες γυψοσανίδας.  Oι τετράγωνες ή μακρόστενες πλάκες από πολυστερίνη και γύψινη επικάλυψη είναι κατάλληλες για εφαρμογή σε τοίχο ή σε οροφή. Ο τρόπος κατασκευής των πλακών παρέχει πρόσθετη θερμομόνωση εμποδίζοντας τις απώλειες από τοίχο ή οροφή. Ιδανικό σύστημα για σύγχρονους τρόπους δόμησης και ανακαινίσεις. Είναι ελαφριές και γι ‘αυτό η εγκατάσταση τους είναι εύκολη και γρήγορη. Τοποθετούνται σε μεταλλικό σκελετό γυψοσανίδας με βήμα 60 cm για τους τοίχους και 30 cm για τις οροφές. Η τελική επικάλυψη μπορεί να είναι γυψοσοβάς, πλακάκι ή γυψοσανίδα. Τροφοδοτούνται με ζεστό νερό για τη θέρμανση και ψυχρό νερό για ψύξη μέσω δικτύου σωληνώσεων. Η συναρμολόγηση είναι εύκολη και ασφαλής  με σύστημα push-fit απόλυτης στεγάνωσης.

Η ιδανική λύση για τους επαγγελματικούς  χώρους

Οι τετράγωνες ή ορθογώνιες πλάκες είναι η τέλεια λύση για επαγγελματικούς χώρους. Προσφέρουν το ιδανικό κλιμα σε ψύξη και θέρμανση χωρίς συμβιβασμούς. Η χαμηλή θερμική αδράνεια και η υψηλή τους απόδοση επιτρέπει την τοποθέτησή τους και σε υφιστάμενα κτίρια. Προσφέρουν πρόσθετη θερμομόνωση και συμβάλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Τοποθετούνται σε μεταλλικό σκελετό τύπου «T» με αντίστοιχο κάναβο. Η τελική τους επιφάνεια μπορεί να είναι διάτρητη λευκή μεταλλική πλάκα (προμήθειας της RDZ) ή να επιλεγεί ανάλογης σχεδιάσης πλάκα του εμπορίου.

Απόδοση συστημάτων θέρμανσης & ψύξης τοίχου-οροφής

Αριστερά βλέπουμε την αποδοση του συστήματος για θέρμανση τοίχου, ενώ δεξιά την απόδοση του συστήματος για ψύξη οροφής. Όπως φαίνεται παρακάτω έχουμε ιδιαίτερα υψηλή απόδοση τόσο κατά τη θέρμανση το χειμώνα όσο και κατά την ψύξη το καλοκαίρι. Οι τρεις γραμμές στα διαγράμματα συμβολίζουν το υλικό επικάλυψης του συστήματος (από επάνω προς τα κάτω: σοβάς, σοβάς+πλακάκι, γυψοσανίδα).

Η AVATEC σας προσφέρει τα πιο σύγχρονα και ευέλικτα συστήματα θέρμανσης & ψύξης τοίχου-οροφής με μεγάλη απόδοση και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε συνεργασία με τους οίκους REHAU, RDZ.


Strict Standards: Declaration of Application_Model_ContentTemplate::updatePosition() should be compatible with App_Model_Base::updatePosition(array $items) in /home/avatec/web/avatec.gr/public_html/application/models/ContentTemplate.php on line 0

Ωράριο Λειτουργίας

Θα μας βρείτε καθημερινά 9:00πμ με 5:00μμ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Τηλ: +30 210 6540 013
Φαξ: +30 210 6537 342