Ηλιακοί συλλέκτες κενού

Οι ηλιακόι συλλέκτες κενού-άμεσης ροής SEIDO 2 της SUNDA δημιουργούν μια νέα πρόταση στο χώρο των ηλιακών συλλεκτών, προσφέρωντας:

 • Θέρμανση και ηλιακή ψύξη
 • Παραγωγή ζεστών νερών χρήσης και ατμού
 • Πρωτοποριακό σχεδιασμό – ευελιξία στην τοποθέτηση
 • Προστασία περιβάλλοντος
 • Εξοικονόμηση ενέργειας – Ενεργειακή αυτονομία
 • Εύκολος συνδυασμός με υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης νερού

AVATEC... όταν η τεχνολογική εξέλιξη συναντά το design!

Γιατί να τοποθετήσω ηλιακούς συλλέκτες κενού

Ιδανική λύση για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, θέρμανσης, ατμού και ηλιακής ψύξης. Οι ηλιακοί συλλέκτες υψηλής απόδοσης SEIDO 2 της SUNDA, είναι συλλέκτες άμεσης ροής. Αποτελούνται από μεγάλης ανθεκτικότητας γυάλινους σωλήνες κενού παράλληλα τοποθετημένους οι οποίοι τοποθετούνται με κλίση από 00C έως 900C. Μπορούν δηλαδή να τοποθετηθούν παράλληλα ή κάθετα στην επιφάνεια τοποθέτησης τους, διότι έχουμε τη δυνατότητα να στρέψουμε τα πτερύγια του κατόπτρου κάθετα στον ήλιο. Κάθε σωλήνας ξεχωριστά μπορεί να τοποθετηθεί στην πιο κατάλληλη θέση έτσι ώστε να δέχεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ηλιακής ακτινοβολίας. Επίσης, η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος καλύπτει πολύ μκρό χώρο και αυτό καθιστά ένα τέτοιο σύστημα τόσο πρακτικό που είναι πλέον κατάλληλο για κάθε έργο (κατοικία, ξενοδοχείο, εργοστάσιο, δημόσιο κτήριο). Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός τους. είναι ιδανική πρόταση για σύγχρονες αρχιτεκτονικές λύσεις για εφαρμογές σε:

 • Πέργκολες
 • Όψεις κτιρίου
 • Θέσεις στάθμευσης
 • Διακοσμητικά στοιχεία
 • Σκίαστρα
Πώς λειτουργούν οι ηλιακοί συλλέκτες κενού

Οι ηλιακοί συλλέκτες κενού διακρίνοται για τον τρόπο κατασκευής τους, κατά την οποία απορροφάτι ο άερας μεταξύ των τοιχωμάτων των δύο αμφωλευμένων σωλήνων. Μ ετον τρόπο αυτό μειώνονται στο ελάχιστο οι ενεργειακές απώλειες. Μπορούν να αναπτύξουν θερμοκρασίες εως και 120οC πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το μέσο που εξασφαλίζει την μετατροπή της ηλιακής ενέργεις σε θερμική είναι η επιλεκτική επίστρωση (απο επιμεταλλωμένο νουτρίδιο αλουμινίου) στο εσωτερικό των υαλοσωλήνων. Έπειτα, μεταφέρεται η θερμότητα στον θερμαντικό αυλό με τη βοήθεια αλουμινένιων πτερυγίων. Το ειδικό μη πηκτικό υγρό που βρίσκεται μέσα στον θερμαντικό αυλό εξατμίζεται και ανεβαίνει προς τον πυκνωτή μεταφέροντας με τη σειρά του τη θερμότητα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας. Στη συνέχεια υγροποιείται και επιστρέφει. Με τον τρόπο αυτό και εφόσον ο συλλέκτης θερμαίνεται από τον ήλιο πραγματοποιείται συνεχώς μεταφορά θερμότητας.

Η σειρά των συλλεκτών νέας γενιάς SEIDO 2 αποτελείται από σωλήνες κενού που περιέχουν την επιφάνεια απορρόφησης ηλιακής ενέργειας.

 1. Εισαγωγή κρύου νερού
 2. Εξαγωγή ζεστού νερού
 3. Πτερύγια απορρόφησης
 4. Γυάλινος διάφανος σωλήνας
 5. Κενό αέρος

Η AVATEC είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Sunda σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η AVATEC στα πλαίσια της διαρκούς και επίμονης αναζήτησης για εύρεση νέων προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων συνεχίζει να προσφέρει πρωτοποριακές και δυναμικές λύσεις στον τομέα παραγωγής-εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας.

Δείτε επιλεγμένα έργα μας με εγκατεστημένα ηλιοθερμικά συστήματα.

Ωράριο Λειτουργίας

Θα μας βρείτε καθημερινά 9:00πμ με 5:00μμ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Τηλ: +30 210 6540 013
Φαξ: +30 210 6537 342