Ενδοδαπέδια Θέρμανση & Ψύξη

Η κατασκευή του συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης & ψύξης βασίζεται στην ικανότητα που έχει το δάπεδο ως ένα τεράστιο θερμαντικό σώμα με μεγάλη θερμοχωρητικότητα να ακτινοβολεί ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις του χώρου προσφέροντας:

 • Εξοικονόμηση ενέργειας - Προστασία περιβάλλοντος
 • Άνεση και θαλπωρή χειμώνα και καλοκαίρι
 • Αόρατη και αθόρυβη θέρμανση και ψύξη 
 • Απελευθέρωση διαρρύθμισης / διακόσμησης
 • Υγιεινή και υγεία - Ποιότητα ζωής
 • Μακροχρόνια ασφάλεια - Αξιοπιστία
 • Προστασία ηχομόνωσης
Γιατί να επιλέξω ενδοδαπέδια θέρμανση

Η θέρμανση μεταδίδεται από το δάπεδο στα υπόλοιπα δομικά στοιχεία μέσω ακτινοβολίας. Σκοπός είναι η ιδανική κατανομή θερμοκρασίας που ταιριάζει φυσικά στις απαιτήσεις του ανθρώπινου σώματος, για να νιώθει άνετα και ευχάριστα σε σχέση με το περιβάλλον. Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης εκπέμπουν θερμότητα ανομοιόμορφα, δημιουργούν ρεύματα αέρα και ξηρή ατμόσφαιρα. Αν το όνειρό σας είναι να διαμορφώσετε το χώρο σας όπως εσείς επιθυμείτε, με το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ονειρευτείτε τον χώρο σας  χωρίς... αντιαισθητικά εμπόδια όπως θερμαντικά σώματα και κλιματιστικά.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί ένα θαύμα εξοικονόμισης ενέργειας!

Πλεονέκτημα του συστήματος είναι η λειτουργία με νερό χαμηλής θερμοκρασίας, επιτυγχάνοντας έτσι μείωση των λειτουργικών εξόδων της θέρμανσης εως 20%. Επιπλέον, η θερμοκρασία δωματίου μπορεί να διατηρηθεί  1-2°C χαμηλότερη, προκειμένου να επιτευχθεί μια ιδανική θερμοκρασία. Κάθε βαθμός °C σημαίνει μια επιπλέον εξοικονόμιση ενέργειας, της τάξεως του 6%. Για τους λόγους αυτούς, με την ενδοδαπέδια θέρμανση επιτυγχάνουμε τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ευελιξία του συστήματος είναι τέτοια που μας επιτρέπει το συνδυασμό του με κάθε πηγή ενέργειας (ηλιακή θέρμανση, αντλία θερμότητας, φυσικό αέριο, γεωθερμία κ.λπ.) μειώνοντας τα ποσοστά ρύπων προς το περιβάλλον. Η ενδοδαπέδια θέρμανση με τον κατάλληλο συνδυασμό πηγής ενέργειας εντάσσεται στα πιο φιλικά προς το περιβάλλον μέσα θέρμανσης.

Στην κλασσική θέρμανση (με σώματα) συμβαίνει πολλές φορές ο χώρος να μη θερμαίνονται ομοιόμορφα παρόλο που κατακαλώνεται μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Κάποιοι χώροι μπορεί να είναι ψυχροί , ενώ κάποιοι άλλοι να είναι υπερβολικά ζεστοί (πρώτη εικόνα). Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρχει ένα άνετο κλίμα στο χώρο και βέβαια υπάρχει σημαντική απώλεια ενέργειας. Το πρόβλημα αυτό δεν παρουσιάζεται με το σύστημα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Η ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας με την διάστρωση των σωληνώσεων από άκρη σε άκρη σε όλο το δάπεδο ικανοποιεί τις απαιτήσεις του ανθρώπινου σώματος για ιδανικό κλίμα και η θερμική άνεση που επιτυγχάνεται μας προσφέρουν θαλπωρή και ένα υγιές εσωτερικό περιβάλλον (δεύτερη εικόνα). Η δημιουργία ρευμάτων αέρα στο χώρο, η ξηρή ατμόσφαιρα και η μεταφορά σκόνης αποφεύγονται. Έτσι δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον χωρίς αιωρούμενα αλλεργιογόνα μικροσωματίδια ακόμη και για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Αντίστοιχα, η ενδοδαπέδια ψύξη με αφυγραντήρες εξασφλίζει ήπια ψύξη χωρίς ρεύματα αέρα και ισορροπημένα ποσοστά υγρασίας δημιουργώντας σταδιακά ιδανική κλιματική άνεση.

Πού μπορώ να τοποθετήσω ενδοδαπέδια θέρμανση & ψύξη

Εκτός από τους εσωτερικούς χώρους κατοικιών το σύστημα έχει και ειδικές εφαρμογές όπως αίθρια, πισίνες, ράμπες κατοικιών, πίστες αεροδρομίων (για την αποφυγή πάγου τον χειμώνα). Επίσης, έχει εφαρμογές σε επαγγελματικούς χώρους, εκκλησίες, θέατρα, εκπαιδευτήρια. Χαρακτηριστικά έργα εφαρμογής των συστημάτων ενδοδαπέδιας θέρμανσης από την AVATEC μπορείτε να δείτε στα έργα μας http://www.avatec.gr/έργα-θέρμανση-δαπέδου.

Επιπλέον,το σύστημα δεν σας περιορίζει πουθενά, η επικάλυψη της τελικής επιφάνειας του δαπέδου μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε υλικό της επιλογής σας, είτε αυτό είναι μάρμαρο, ξύλο, πλακάκι, μοκέτα κ.τ.λ.

Πως λειτουργεί η ενδοδαπέδια θέρμανση & ψύξη

Όταν σχεδιάζουμε ένα ενεργειακό σύστημα για μια κτιριακή εγκατάσταση, ο θεμελιώδης στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε μια άνετη θερμοκρασία σε όλους τους χώρους όλες τις εποχές. Η μελέτη και εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης & ψύξης που παρέχει η AVATEC είναι προσαρμοσμένη απόλυτα στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί μας μελετάνε τη εκάστοτε κατασκευή υπολογίζοντας τις ενεργειακές απώλειες χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα υπολογιστικά προγράμματα. Έπειτα, με βάση αυτά τα δεδομένα και με τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις υπολογίζουν το βήμα με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η διάστρωση των σωληνώσεων πάνω σε μία ειδικά διαμορφωμένη πλάκα. Οι σωληνώσεις αυτές μεταφέρουν το θερμό (40οC) ή ψυχρό νερό (7οC) μεταδίδοντας με τον τρόπο αυτό την επιθυμητή θερμότητα στο θερμομπετόν. Στη συνέχεια το θερμομπετόν, ένα ειδικού τύπου ενισχυμένο τσιμεντοκονίαμα πάχους 6 εκατοστών, ακτινοβολεί τη θερμότητα ομοιόμορφα σε ολόκληρο το χώρο λειτουργώντας σαν ένα τεράστιο θερμαντικό σώμα.

 1. Εσωτερικό επίχρισμα
 2. Σοβατεπί
 3. Μονωτική περιμετρική ταινία
 4. Τελική επίστρωση δαπέδου
 5. Στρώμα κονιάματος (κόλλα)
 6. Κολυμβητή τσιμεντοκονία (θερμομπετόν)
 7. Σωλήνας
 8. Μεμβράνη κάλυψης
 9. Θερμομόνωση και ηχομόνωση έναντι θορύβων βηματισμού
 10. Στεγανοποίηση κτιρίου (εάν απαιτείται)
 11. Πλάκα σκυροδέματος

Η AVATEC σας προσφέρει τα πιο σύγχρονα και ευέλικτα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανση με μεγάλη απόδοση, μακροχρόνια ασφάλεια και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε συνεργασία με τους οίκους REHAU, RDZ.

Ωράριο Λειτουργίας

Θα μας βρείτε καθημερινά 9:00πμ με 5:00μμ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Τηλ: +30 210 6540 013
Φαξ: +30 210 6537 342